Montering av solseil

Montering av solseil er enkelt!

Er det ikke behagelig å slippe parasollstangen eller andre løsninger som er i veien når du skal bevege deg på din uteplass.

Gjør det heller enkelt ved å sette opp et solseil? Da kan du bevege deg fritt under seilet.

Vi har både vanntett og pustende solseil i flere størrelser, farger og kvaliteter.

Solseilene beskytter deg og familien din mot solen og de skadelig UV-strålene. I tillegg gir det en behagelig skygge.

Husk alltid å ta ned ditt solseil ved ekstremvær.

Har du godt med fester så kan du enkelt sette opp ditt solseil slik:

 • ikke pakk ut solseilet før du er sikker på at fargen passer! Ta det med ut når det er sol og hold det opp mot vegg og omgivelsene for å se at fargen passer inn. Du er velkommen til å bytte farge men da må solseilet returneres som nytt, fri for flekker og støv.
 • lag en arbeidstegning og mål opp hvor du skal ha dine festepunkter
 • husk å ha ca 20 cm eksta fra D-ringen på solseilet til festepunktet for å kunne etterstramme.
 • monter festene
 • husk også å ha god helling ned i minimum 1 hjørne for at vannet enkelt skal kunne renne av og ikke samle seg oppå solseilet. Hvis du bruker et pustende solseil vil vannet trenge igjennom duken så da trenger du ikke helling.
 • koble til solseilet med våre festesett
 • er det langt mellomrom fra feste til solseilet, bruk vårt sterke tau eller våre vaierløsninger.

Da er du klar til å nyte plassen under solseilet!

Er du avhengig av å opprette nye festepunkter så følg anvisningen nedenfor.

Denne installasjonen inkluderer:

 • 1 x solseil vanntett 5m trekantet.
 • 3 x heisesett i rustfritt stål - valgfritt, heisesette gjør at du enkelt kan ta opp og ned ditt solseil. Ønsker du at solseilset skal stå oppe permanent gjennom hele sommersesongen så erstatter du heisesettene med disse festesettene:
  • 1 x festesett til solseil med 3 hjørner - valgfritt, men anbefales hvis du ønsker at seilet skal stå fast oppmontert
 • 1x Easy-Up stolpeholder
 • 2 x jernstolpe 400cm fåes også i 300cm.
 • 2 x øyeboltbolt med mutter/skive - disse følger med hvis du kjøper stolpene våre.

PS! Det kan være lurt å måle og merke av hvor du skal ha festepunktene. Vær nøye med målingen. Et tips er å lage en arbeidstegning.

 • husk også å ha god helling ned i minimum 1 hjørne for at vannet enkelt skal kunne renne av og ikke samle seg oppå solseilet.

Husk, at hvis du pakker ut ditt solseil sørg for at det ikke får flekker/støv eller lignende på seg. Dette hvis størrelsen ikke passer og du må bytte størrelse eller farge.

Eksempel på uteplass:

Step 1 - se på området som du ønsker å dekke. Du må tenke på hvor stolpene kan plasseres eller hvor det er festemuligheter, i veggen i et tre eller lignende. Tenk også på plasseringen av solen for å oppnå best mulig skygge.

Vi selger også denne skinnen som gjør at du kan senke og heve et hjørne ettersom solen beveger seg i løpet av dagen:

Step 2 - Hvis du er avhengig av å forankre dine stolper i jorden så kan du bruke vår Easy-Up stolpeholder. Holderen settes direkte ned i bakken. Vi anbefaler  å fundamentere med betong for ekstra styrke.

Dersom du har gode festepunkter til stolpene så hopp over dette trinnet. Gode festepunkter er foreksempel en solid platting, et solid gjerne eller gelender. 


Step 3 - forankre stolpene ned i jorden eller fest den til et solid festepunkt. Gjerne med litt helling motsatt vei, fra solseilet.

Step 4 - gjør det samme med de andre stolpene

Step 5 - pakk ut solseilet, legg det ned, med hvert hjørne pekende mot det festepunktet du ønsket

Step 6 - Tie a pullys rope tightly around a snap hook and attach to one D-ring corner of your shade sail and attach the other end to cleat on pole (allowing quite a lot of slack).

 Step 6 - fest tauet fast i D-ringen på hjørne av solseilet og tre det igjennom trinsen. Fest det så til klampen. Gjør det samme på de andre 2 stolpene. La tauet være slakt.

Step 7 - stram så tauet som går igjennom trinsen og juster høyden og hvor stramt du vil at seilet skal være.

Husk alltid å ha god helling ned i minimum 1 hjørne så vannet enkelt kan renne av hvis du bruker vannettte solseil. Bruker du pustende solseil trenger du ikke tenke på helling da vannet trenger igjennom.

Skulle det samle seg vann oppå seilet vil det skade solseilet og det kan trenge igjennom sømmene på duken. Det kan være lurt å prøve hageslangen eller å være tilstede ved første regnskyll for å se at det ikke samler seg for mye vann på seilet.

Step 8 - dobbeltsjekk posisjonen på seilet, og dobbeltsjekk at det er festet godt!

Step 9 - Slapp av, og nyt ditt solseil fra Rustibust!